Krydret dal med frisk gurkemeje og koriander

16x9
Krydret dal med frisk gurkemeje og koriander Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Bring vand i kog sammen med 1 tsk. salt.
  2. Pisk linserne med et piskeris ned i det kogende vand, og kog dem op imens der piskes.
  3. Skru ned og lad linserne simrekoge i 15-20 minutter til de er helt møre. Rør i gryden jævnligt, så de ikke sætter sig i bunden.
  4. Hak frisk gurkemeje, ingefær, chili og hvidløg fint. Hak løg fint og skær tomaterne i små tern.
  5. Varm en kasserolle op med 3 spsk. olivenolie ved mellem varme og sauter, løg, hvidløg og chili mørt med ingefær og gurkemeje.
  6. Tilsæt alle de tørrede krydderier og tilsæt tomaterne og lad det tilberede ved lav varme under omrøring i ca. 2-3 minutter.
  7. Pisk tomat-løg blandingen i linserne og smag til med salt, peber og citronsaft og -skal.
  8. Server linserne i en skål eller dyb tallerken toppet med frisk koriander og evt. lidt frisk chili og feta eller hytteost.