Loukoumades med honning og sesamfrø eller chokoladecreme

16x9
Loukoumades med honning og sesamfrø eller chokoladecreme . Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
6
Tid
20 min + 60 min

Tilberedning

  1. LOUKOUMADES: Tilsæt alle ingredienserne, undtagen olie, til dumplings (loukoumades) i en lav skål. Bland ingredienserne sammen med en ske, indtil blandingen bliver til tyk og grødlignende. Vandet må ikke være varmt, men skal være omkring stuetemperaturen. Dæk skålen med plastfolie, og lad blandingen hæve i et varmt og tørt miljø.
  2. Hæld olie i en gryde, og varm op til stegning. Hvis du har et termometer, skal det læse 180 * C (356 * F). Forbered et glas vand med en tsk i det.
  3. Når olien er varm nok, lægger du din hånd i skålen med dejen. Tag fat i en del af dejen med din håndflade, og begynd at lukke hånden. Dejen begynder at blive presset ud mellem din tommel- og pegefinger. Hold teskeen i din anden hånd, og skub dejen, der er kommet ud mellem tommel- og pegefinger. Put derefter dejen i den varme olie. Husk at holde skeen våd, så dejen ikke klistrer fast på den, men let falder ned i olien. Dyp skeen i glasset efter hver scoop. Gentag processen, indtil der er nok dumplings i olien.
  4. Steg dine dumplings i et par minutter, indtil de bliver gyldne.
  5. Fjern dine dumplings fra olien, og slip dem i den afkølede sirup. De vil opsuge så meget sirup, som de har brug for.
  6. Drys med kanel, ristet sesamfrø og honning eller chokoladecreme! Gentag processen med den resterende dej.
  7. CHOKOLADECREME MED NOUGATGANACHE TIL SAUCE: Varm fløden i en gryde, og hæld den over chokoladen og nougaten. Bland det godt sammen, og hold saucen varm, så den kan hældes over loukoumades.
  8. SIRUP: Alle ingredienserne koges sammen.