Marengsbombe

16x9
Marengsbombe. Foto: TV 2
Grad
Svær
Tid
90 min

Tilberedning

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en 23 cm springform med bagepapir og smør den med smør.
  2. I en skål blander du kakaopulver, kogt vand og mælk, pisk til det er ensartet og sæt til side.
  3. I en skål pisker du smør og sukker til det er lyst og fluffy, tilsæt æggene et ad gangen og pisk 1 minut efter hvert æg. Når det er ensartet, pisker du vanilje ekstrakt i, sæt til side.
  4. I en stor skål blander du mel, bagepulver, natron og salt. Nu tilsætter du skiftevis din smørmasse og kakaomasse af 3 omgange.
  5. Når det hele er blandet, hælder du massen op i din smurte form og bager i 50-55 minutter. Når den er færdig, lader du den køle i formen i 20 minutter. Tag ringen af formen og lad den herefter køle helt af.
  6. Smelt din chokolade og kokosolie over et vandbad. Når det er smeltet hælder du det på en lille kande og lader det køle til stuetemperatur, mens du laver marengs.
  7. Over et vandbad, pisker du æggehvider og sukker. Pisk indtil sukkeret er opløst, ca. 2-3 minutter.
  8. Hæld din masse over i en skål og pisk massen stiv på medium hastighed ca. 6-7 minutter. Tilsæt pebermynte og vanilje ekstrakt.
  9. Smør din marengs på den afkølede kage, eller fyld den ovenpå med en sprøjtepose med en stor rund tyl. Sæt den nu på køl i 15-20 minutter.
  10. Når kagen med marengsfyld er kølet, sætter du en rist ovenpå et stykke bagepapir. Sæt kagen ovenpå risten, og hæld langsomt dit chokolade overtræk over kagen. Chokladen sætter sig indenfor 5 minutter, da kagen er helt kold.