Marokkansk appelsinkage

16x9
Marokkansk appelsinkage Foto: TV 2
Pers.
8
Tid
20 min + 50 min

Tilberedning

  1. Forvarm ovnen til 150 grader. Smør en springform med smør, og klip et stykke bagepapir til, så det passer i bunden af formen.
  2. Bland brun farin og vand sammen i en lille skål, til det er en tyk masse. Hæld det i bunden af din runde form, og sæt den til side.
  3. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og sæt til side, gem æggeblommerne til senere.
  4. Riv skallen af appelsinerne ned i en stor skål, og bland med sukkeret.
  5. Skær begge appelsiner i halve. Tag en halv, skær den i papir tynde skiver, og placer dem ovenpå den brune farinmasse i bunden af din runde form. Sæt til side.
  6. Pres saften af de resterende halve appelsiner, og sæt saften til side.
  7. Tag den store skål, og pisk smørret sammen med sukkeret og den revne blodappelsinskal, til det er luftigt.
  8. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og pisk godt efter hver blomme. Tilsæt den pressede blodappelsinjuice og ricotta, og pisk, til det er godt blandet.
  9. Sigt majsgryn og mandelmel i massen, og rør, til det er jævnt.
  10. Vend forsigtigt æggehviderne i massen.
  11. Læg forsigtigt dejen i den runde form, uden at mase farinen og appelsinskiverne i bunden.
  12. Bag kagen i 40-45 minutter, alt afhængig af din ovn. Tjek med en tandstik efter 40 minutter. Hvis der ikke hænger dej ved tandstikken, når du trækker den op, er kagen færdig.
  13. Tag kagen ud, og lad den køle i formen i 5 minutter. Løsn kagens sider ved at lade en kniv køre langs formens sider. Læg en tallerken eller et fad hen over formen, og vend kagen ud på den.
  14. Tag forsigtigt bagepapiret af. Lad være med at hive for hårdt, for så̊ risikerer du, at de karamelliserede appelsinskiver falder af.
  15. Pensl kagen med marmeladen, og lad den køle helt af inden servering.