Medister, glaseret landskinke og stuvet grønlangkål med sennep

16x9
Medister, glaseret landskinke og stuvet grønlangkål med sennep. Foto: TV 2
Pers.
4

Tilberedning

  1. STUVET GRØNKÅL: Grønkål koges i små 10 minutter.
  2. Smelt smør i en tykbundet gryde. Når smør er smeltet, så røres mel i smør.
  3. Varm det godt igennem under omrøring og tilsæt derefter mælken lidt ad gangen.
  4. Den skal blive en mellemtyk sovs. Herefter kommes grønkålen i.
  5. Lad den koge god igennem. Smag til med salt, peber og sukker. Den skal være lidt sødlig.
  6. Er den for tyk, tilsættes lidt mere mælk eller lidt væde fra skinken.
  7. Serveres straks.
  8. GLASERET SKINKE: Skinken smøres på overfladen med det sammenrørte sennep, hvidløg og farin.
  9. Hæld vand i fadet, så skinken ca. er halvt dækket med væde.
  10. Skinken steges i et ildfast fad, i ovn ca. 50 minutter ved 180 grader.
  11. HJEMMELAVET MEDISTER: Rør kødet godt sammen med saltet. Gerne på en røremaskine – alternativt bruges der godt med muskler.
  12. Saltet hjælper med at binde væsken vi tilsætter senere. Rest af ingredienserne blandes i og farsen kommes på køl i en time (og gerne mere).
  13. Herefter gøres pølsestopperen klar. Tarmene lægges i blød i minimum 15 minutter før stopning af medisteren.
  14. Pølsen stoppes let i tarmene.
  15. Jeg steger medisteren i et langt stykke, men man kan også sagtens lave små pølser, så de passer til en person.
  16. Jeg steger medisteren i et langt stykke, men man kan også sagtens lave små pølser, så de passer til en person.
  17. Jeg slukker når vandet koger og lader pølsen hvile lidt i vandet.
  18. Herefter tørres medisteren på lidt køkkenrulle og steges forsigtigt på panden i godt med smør.
  19. Serveres straks – og gerne med lidt sennep.