Michels scorepasta

16x9
Michels scorepasta. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. HJEMMELAVET PASTA: Put mel og æg i en foodprocesser og kør det i 1-2 min, mærk på dejen om den skal bruge lidt mere mel eller en tsk vand, hvis den enten er for tør eller for våd. Den skal være mere tør end du tror.
  2. Saml dejen på bordet og pak det i film gnedet med lidt olivenolie.
  3. Lad dejen hvile i 20-30 min.
  4. Del pastaen i 4 stykker og kør den igennem pastamaskinen fra højeste indstilling og ned til den næstsmalleste alt efter hvad pastaen skal bruges til. OBS – husk at fold pastaen sammen 4-5 gange for at skabe en god stærk pasta med godt bid i.
  5. MICHELS SCOREPASTA: Skær bacon i små tern og rist dem gyldne i lidt olivenolie.
  6. Når de er ved at være der, skrues lidt op og kyllingebrystet i tern ristes med til alt er gyldent og lækkert. Kyllingen behøver ikke være helt gennemstegt endnu. Det skal nok få varme igen.
  7. Tag kylling og bacon af panden og lad lidt af stegefedtet blive, men kun lidt.
  8. Sæt pastaen til at koge i let saltet vand.
  9. Steg nu tomaterne hårdt af i 2 min., og når de har taget lidt farve i skindet tilsættes hvidvin og hvidløg i tynde skiver.
  10. Lad vinen koge næsten væk og put så groftsnittede forårsløg, kylling og bacon tilbage på panden.
  11. Tilsæt fløde, og lad det koge op og tykne let.
  12. Vend den afdryppede pasta let med sovsen, og servér med et riv parmesan på toppen.
  13. Tip: Frisk basilikum eller persille er godt til at give det sidste touch, alternativt frisk oregano eller merian.