Millionbøf med grønkålspure

16x9
Pers.
4

Tilberedning

  1. Millionbøf: Lad smørret bruse op i en slip let pande med hvidløget og chili.
  2. Tilsæt de snittede rødløg og lad dem stege gyldne og næsten møre, hvorefter det hakkede oksekød tilsættes.
  3. Tilsæt krydderurter, bacon og kød og steg det hele ensartet sprødt ved moderat varme over 10 - 15 minutter. Smag til med salt og peber.
  4. Du kan naturligvis komme tomatpure eller vand på og lave en gange traditionel millionbøf, men tanken var at bruge det stegte hakkede oksekød på en lidt anden måde ved enten at vende det i en god, grov salat eller vende det i en af nedenstående pure’er og så spise en salat eller en af de andre grøntsags tilteredninger til.
  5. Grønkålspure: Bring en stor gryde vand i kog.
  6. Kom de kvastede salatløg i vandet og lad dem koge 3 - 4 minutter.
  7. Tilsæt så grønkålsbladene og kog dem med yderligere 4 - 5 minutter hvorefter løg og kål hældes i et dørslag og herefter i en blender.
  8. Tilsæt det smeltede brunede smør og blend til en helt glat, irgrøn pure i mindst 6 - 7 minutter. Smag til med salt, peber og evt citronsaft. - Pureen ville kunne blive endnu bedre af at koge en håndfuld afskallede hasselnødder eller macadamia nødder med under kogningen.