Mortens aften

Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
150 min

Tilberedning

  1. Kom anden på en rist i ovnen ved 200 grader. Kom en dyb bradepande nedenunder med lidt vand i. Det er til saucen!
  2. Steg anden ca. en lille time. Her efter skærer du anden op i bryst, lår og vinger. Skrog og fyldet koger du videre på i en gryde til saucen.
  3. Steg lår og vinger videre i ca. 40-50 minutter. Kom brysterne med i ovnen de sidste 10-12 minutter. Og lad dem hvile under et viskestykke i cirka 20 minutter før servering.
  4. Kom lidt rødvinssauce i og kog godt ind. Tilsæt evt. lidt andebouillon.
  5. Skum fedtet fra undervejs, og samtidig jævner du saucen med en smørbolle lavet af fedtet og mel.
  6. Smag sauce til med salt, peber, eddike og sukker - ingen kulør!!
  7. Til rødkålen snittes et halvt rødkål.
  8. Lav en lage af sukker og eddike. Tilsæt timian, en nellike og en enkelt stang kanel. Lad den koge op og smag til undervejs.
  9. I kålen før servering. Evt. varm den op i en gryde med lidt andefedt!!
  10. Til den friske rødkålssalat snittes resten af rødkålen. Lav en dressing med appelsinsaft, honning og sennep.
  11. Smag til med salt og peber og pynt med persille
  12. Til chips skylles en håndfuld gode kartofler og skæres så tynde som muligt. Læg dem i koldt vand et par timer, før du skal lave dem.
  13. Varm en høj gryde med olie. Fyld kun olie op ca. 1/4 af gryden. Den koger op, når du kommer kartofler i. Varm olien godt op. Den må ikke ryge! Test med en enkelt skive kartoffel.
  14. Den skal bruse i overfladen af olien. Kom en lille portion i gryden ad gangen. De er færdige, når de er gyldne.
  15. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Drys med salt og server det med anden og resten af tilbehøret.
  16. Server med helt almindelige kogte kartofler eller lav brune kartofler til.
  17. Ved brunede kartofter varmes en stegepande med sukker, der dækker.
  18. Når sukker begynder at smelte og blive brunligt, tilsætter du smør, der hvor sukker bobler op.
  19. Tilsæt de små kogte og pillede kartofler, og lad dem koge godt i sukkerlagen.
  20. Bingo. Velbekomme!