Muslingesuppe med torsk

16x9
Muslingesuppe med torsk Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 20 min

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 190C varmluft.
  2. Rens muslingerne i rigeligt med vand. Fjern skæg og urenheder.
  3. Er muslingerne åbne, bankes de let i bordet for at se om de lukker af sig selv. Gør de ikke det, smides de ud. Er der det mindste brud på skallerne smides de ligeledes ud.
  4. Varm lidt olie op i en stor gryde og steg muslinger, hvidløg og timian i 3-4 min.
  5. Tilsæt hvidvin, stjerneanis og safran, kom låg på gryden og lad muslingerne dampe sig saftige og lækre i 5-8 min.
  6. Tag muslingerne op og pil dem ud af skallerne (eller gem dem i en tildækket skål og servér dem i skallerne)
  7. Sigt suppen over i en anden gryde. Stjerneanis, hele hvidløg og timian kasseres
  8. Tilsæt piskefløde til suppen og kog det ind til 2/3 eller til smagen sidder lige i skabet, ca. 8 min.
  9. Damp imens grøntsagerne i lidt vand og smør under låg i ca. 5 min.
  10. Brødet kommes i en bradepande med smør, salt og piment d’espelette og steges i ovnen i ca. 10 min til de er gyldne. Husk at vende dem et par gange
  11. Drys fiskestykkerne på kødsiden med sukker, salt og citronskal
  12. Kom dem på en bageplade med en timiankvist nederst og en klat smør på skindsiden.
  13. Bag dem efter tykkelse 5-8 min. Ved 190 grader.
  14. Fjern skindet fra fisken og krydr med salt
  15. Anret fisk, muslinger, urter og dampet grønt i dybe, nydelige tallerkener.
  16. Blend suppen med en stavblender og tilsæt kolde klatter smør, til suppen den skummer
  17. Smag suppen til med citron og salt inden servering.
  18. Servér med et smil de fine tallerkener. Smørstegt brød og muslingesuppe ved siden af. Hæld suppen over fisken og hæld kold hvidvin i glasset ved bordet.