Nakkekoteletter og dashi

16x9
Pers.
4

Tilberedning

  1. Nakkekoteletter: Varm en pande op med lidt olie. Når olien ryger, lægges koteletterne forsigtigt på panden.
  2. Krydr med salt og peber og brun koteletterne af på begge sider.
  3. Skru ned for varmen. Tilsæt smør, rosmarin og hvidløg til panden.
  4. Steg koteletterne færdige. Bad dem undervejs i stegningen med det brusende smør.
  5. Lad koteletterne hvile i ca. 10 minutter inden servering.
  6. Selleri: De små nye knoldselleri renses grundigt for jord og skylles grundigt. Lad gerne et par centimeter af toppen blive siddende på.
  7. Tør selleriene af for vand og kom 4 spsk neutralolie ud over dem og vend dem godt rundt.
  8. Krydr med 2 spsk flagsalt og friskkværnet sort peber. Herefter drysses den grofhakkede rosmarin udover sellerierne, og det hele pakkes i stanniol.
  9. Herefter bages de i ca. 1 time ved 160 grader indtil de er helt møre. Mærk efter med en urtekniv.
  10. Lad selleriene køle af i indpakningen og bræk dem her efter ud i stykker når de skal serveres.
  11. Dashi plus sauce: Varm vandet op til 80 grader med den tørrede tang. Herefter tilsættes katsoubushien.
  12. Gryden dækkes med film og trækker 30 minutter.
  13. Herefter sigtes fonden. Kog fonden og monter det kolde smør heri med en stav blender. Smag til med salt, peber, soja og mirin.
  14. Bræk de bagte selleri over i mindre dele og hæld den brandvarme Dashi smør udover.
  15. Server disse til de stegte koteletter og server eventuelt en god salat til eller smørdampet spidskål. Pynt af med krydderurter.
  16. (man kan købe dashi-pulver i diverse asiatiske supermarkeder. Dette kan være en fin løsning hvis man ikke gider lave sin egen dashi. Her følges opskriften på pakken. Resten af fremgangsmåden er den samme.)