Nakkekoteletter og hakket svinekød i fiskesauce

16x9
Nakkekoteletter og ananas i soja og hakket svinekød i fiskesauce. Foto: TV 2
Pers.
4

Tilberedning

  1. Nakkekoteletter og ananas i soja: Skær løg i store skiver og hvidløget i skiver og ananassen i tern. Skær koteletterne i lange strimler a 1x3 cm.
  2. Varm olien op i en tykbundet sauterpande og svits løg og hvidløg kort. Læg koteletterne på og brun dem godt af ved høj varme og tilsæt derefter ananassen. Hak imens chilien og forårsløg fint.
  3. Skru ned for blusset, tilsæt resten af ingredienserne undtagen forårsløg og lad retten simre videre under låg i ca. ti minutter. Tag låget af og lad retten koge videre i fem minutter til kødet er mørt og saucen er tyknet til en passende konsistens.
  4. Drys forårsløg over og server koteletterne med jasmin ris og evt. grøntsager til.
  5. Hakket svinekød i fiskesauce: Hak løg og hvidløg groft.Tilsæt i en gryde begge slags løg, chili, sukker, fiskesauce, hoisin, tomat pure, vand og olie, i og bland det godt. Lad det trække i 5 -10 min.
  6. Sæt gryden til at koge op og rør rundt samtidigt mas kødet fint. Lad det derefter simre i ca. 15 minutter med låg på.
  7. Grøntsagstilbehør: Skyl grøntsagerne og nip enderne af bønnerne. Skær spidskålen i 4 med stokken, så det holder fast i bladene. Skær ananas og agurk i store staver og tomat i halve. Sæt de blandede urter som en buket blomster i en vase.
  8. Sæt vandet i kog og blancher bønnerne, spidskål og babymajs i ca. 1-2 minutter. Tag grøntsagerne op og skyl det i kold vand.
  9. Anret de blancherede og rå grøntsager på et fad og server dem til de karamelliserede retter. Grøntsagerne er en frisk sprødhed til de saltede og søde kødretter. Husk ris til.