Nye majs med sprødt brød, syltede svampe og cremet sauce

16x9
Nye majs med sprødt brød, syltede svampe og cremet sauce Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4

Tilberedning

  1. SMÅ NYE MAJS: Start med at ordne majs. Varm olien op på en pande, og tilsæt majsene. Lad dem få noget farve. Skru ned på middelvarme, og tilsæt de øvrige ingredienser. Når majsene er færdige men stadig sprøde, smages de til med salt og peber. Servér dem straks.
  2. SYLTEDE SVAMPE: Kog vand, eddike og sukker op, og hæld det over de rengjorte svampe. Lad gerne svampene trække til dagen efter. Svampene varmes i lidt af lagen inden servering.
  3. BRØD: Skær lidt daggammelt brød eller alm. toastbrød i tern, og steg det sprødt og gyldent i olie. Herefter dryppes de af på noget køkkenolie og krydres med salt.
  4. LAGE TIL DEN ÆGTE SAUCE: Kom det hele op i en kasserolle, og kog det langsomt ned til ca. halvdelen er tilbage. Sigt lagen, og den er herefter klar til brug.
  5. ÆGTE SAUCE MED URTER OG LAKRIDS: Smelt smørret i en gryde for sig. Sørg for, at det ikke bliver varmere, end at du kan have din lillefingerspids i det, uden at brænde dig.
  6. I en anden kasserolle kommes æggeblommer, lage samt salt og peber. Tænd for varmen under gryden (sigt efter middelvarme).
  7. Pisk nu kontinuerligt med et piskeris, indtil æggemassen er tyk, cremet og luftig. Pas på massen ikke bliver for varm. Leg evt. med at tage gryden af og på varmen undervejs i forløbet.
  8. Når massen er tyk, cremet og luftig, tilsættes det lune smør under stadig piskning. Hvis saucen undervejs bliver for tyk, spædes der med lidt lunkent vand.
  9. Når saucen er samlet, tilsættes urter, løg og lakrids. Smag til med salt og peber. Servér straks.