Ølkogt valgflæsk med brasekartofler

16x9
Pers.
4
Tid
2 min

Tilberedning

  1. Hvis der er skind på brystflæsket, fjernes dette.
  2. Put grisen i en gryde, der passer i størrelsen, så du ikke skal købe dig fattig i øl til at dække grisen med.
  3. Kog nu flæsket op, og husk at skumme af.
  4. Orden løg samt de to fed hvidløg. Put dem i en gryde med brystflæsket, laurbær og peberkorn.
  5. Lad det simre i 1 time, til 1½ til kødet er mørt.
  6. Sigt kogelagen, og kog den ind. VIGTIGT: Smag på den løbende, da sovse, der er baseret på øl, godt kan gå hen og blive bitre pga. humlen. Stop derfor med at koge ind, når du synes, at den begynder at blive bitter.
  7. Imens sovsen koges ind, ordnes porre, og den hvide del skæres i fire stykker pr. porre. Den grønne del bruger vi lidt af til kartoflerne om lidt.
  8. Porrestykkerne smøres med lidt olivenolie og drysses med salt og peber. Herefter stilles de i ovnen ved 225 grader i 7-8 min, til de tager godt farve. Sluk ovnen, og lad dem trække færdig.
  9. Sæt evt. det færdigkogte flæsk ind til porren for at holde det varmt, mens du laver sovs.
  10. Kartoflerne skæres i mundrette bider og steges gyldne i en god klat smør med to fed hvidløg i skiver.
  11. Lige før servering vendes ærterne til kartoflerne sammen med fintsnittede porretoppe, og de ristes lige igennem.
  12. Pisk saucen med en god klat smør, og jævn den evt.
  13. Servér skiver af flæsket oven på de bagte porre. Læg en stor skefuld brasekartofler med ærter og porretoppe på siden. Overhæld med ølsovs!