Øllebrød med æblekompot, flødeskumsskyr og ristede mandler

16x9
Foto:
Grad
Let
Pers.
2
Tid
45 min

Tilberedning

  1. ØLLEBRØD: Rugbrødet skæres i fine tern og blandes i en gryde med de øvrige ingredienser.
  2. Kog op ved middel varme under jævnlig omrøring – øllebrød kan nemt brænde sig fast i gryden.
  3. Grøden er færdig, når rugbrødsstykkerne har suget alt væden til sig, og konsistensen er cremet og sammenhængende. Smag til med rørsukker, citronsaft og salt.
  4. VANILJE-ÆBLEKOMPOT: Skyl æblerne grundigt, og skær dem i grove tern.
  5. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud, og kom vaniljestangen- og kornene i en gryde sammen med æblestykker, vand og sukker.
  6. Kog ved medium varme, indtil æblerne er møre. Smag til med rørsukker, og lad grøden køle af.
  7. FLØDESKUMSSKYR: Pisk flødeskummen til flødeskum, og bland med skyr.
  8. RISTEDE MANDLER: Rist mandler på en pande ved medium varme, indtil de er helt sprøde og har fået
en let-brunet farve. Hak nødderne groft inden servering. TIP: Man kan med fordel riste flere ad gangen og opbevare dem i en lufttæt beholder.
  9. ANRETNING: Anret grøden i dybe tallerkener eller skåle, og top med en stor spsk. vanilje-æblekompot, flødeskumsskyr og ristede mandler.