Pandestegt laks på kantareller i cremet kartofler med bacon og ovnløg med timian

16x9
Pandestegt laks på kantareller i cremet kartofler med bacon og ovnløg med timian Foto: Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
2

Tilberedning

  1. Laksen befries for skind – krydres med salt og steges på skind siden i 2-3 min. i smør og lidt vindruekerneolie. Vend fisken og sluk for panden.
  2. Kantarellerne gøres rene og de største deles. Kom bacon på en pande sammen med de små kartofler.
  3. Efter 5 min tilsættes løgene og kantareller, vendes og ristes i 2 min. Tilsæt most og kog ind. Tilsæt fløde og kog ind, smag til med salt og peber, juster smagen med citron og dild.
  4. Løgene deles i kvarte og kommes i et fad. Kom salt og honning over og sæt det i ovnen på 220 grader i 12 min., til de bliver mørke.
  5. Kom lidt ekstra citron og timian over, når de kommer ud.
  6. Kom kantarel i bunden af en tallerken. Læg herpå laks med den gyldenstegte side op af.
  7. Læg løgene rundt om og pynt med dild og timian
  8. Drik et glas Chardonney til.