Pandestegt rødspætte med brunet smør og kolde kartofler

16x9
Casper Sobczyks pandestegte rødspætte med brunet smør og kolde kartofler Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. RØDSPÆTTE: Klip finderne af, og rens rødspætterne for blodrester. Skyld dem godt, og dup dem tøre. Vend herefter rødspætterne i rugmel.
  2. Varm en pande op med olie. Når den er godt varm, lægges rødspætterne på panden med den mørke side nedad. De skal steges ca. 5 min (alt afhængig af størrelse på fisken). Vend nu fisken om, og kom smør på panden. Skru lidt ned for varmen.
  3. Tag rødspætterne af panden, og krydr dem med salt.
  4. BRUNET SMØRSAUCE: Kom smørret i en gryde, og lad det brune ved middel varme. Når smørret er 160 grader, sigtes det over i en ny gryde.
  5. Skær skalotteløgene og hvidløget helt fint. Persillen vaskes, plukkes og hakkes også fint.
  6. Når smørret er faldet i temperatur, tilsættes kapers, knuste hasselnødder, persille, løg og hvidløg. Riv også gerne citronskal i smørsaucen.
  7. KARTOFLER: Skræl eller vask kartoflerne godt.
  8. Kom kartoflerne i en gryde med salt, og dæk dem med vand. Kog dem i 6 min. (alt afhængig af størrelse). Tag dem af varmen, og lad dem trække i 15 min. under låg.
  9. Hæld vandet fra, og køl lidt ned. Drys med den hakkede dild.
  10. GRØNTSAGER: Gulerødderne skyldes og kvartes, mens bunden fra aspargesene fjernes. Både gulerødderne og aspargesene lyngrilles herefter.