Paneret flæsk med stuvet grønkål

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
90 min

Tilberedning

  1. Bank flæsket let, og krydr med salt og peber.
  2. Panér det i mel, æg og rasp.
  3. Smelt smør i en pande med olie.
  4. Steg dine flæskeskiver smørret og olien på begge sider, indtil de bliver helt gyldne og sprøde.
  5. Drys salt på, og hold dem herefter lune.
  6. Kom mælk, nelliker, muskat, løg og hvidløg i en gryde, og lad det simre i 10 minutter.
  7. Smelt smør i en anden gryde, og kom mel ved. Pisk sammen, indtil det er helt glat uden klumper.
  8. Sigt mælken, og hæld ned til melbollen lidt efter lidt, imens du pisker kraftigt, så der ikke dannes klumper.
  9. Når al mælk er hældt i, koges den igennem i godt 10 minutter. Krydr med salt og peber.
  10. Hak grønkålen rimelig fint, og kom ved. Lad det nu simre, indtil kålen er mør.
  11. Skær selleri i grove tern, og kom dem i en gryde med lidt vand.
  12. Kom låg over, og lad det simre, indtil sellerien er helt mør.
  13. Skræl æblerne, og skær dem i grove stykker.
  14. Fjern låget fra gryden, og kom æbler ved.
  15. Krydr med salt og peber, og drys timian ud over.
  16. Lad det mose let sammen.
  17. Servér nu den panerede flæsk sammen med stuvet kål, æbler, selleri og eventuelt kogte kartofler.