Panna cotta med rabarber og crumble

16x9
Panna cotta med rabarber og crumble Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
30 min

Tilberedning

  1. VANILJE PANNA COTTA: Læg husblassen i blød i koldt vand, indtil de er bløde.
  2. Skær vaniljestangen i to og skrab frøene ud.
  3. Bland frøene med sukkeret.
  4. Put vaniljesukker og cremen i en gryde, og kog dem i 15 minutter under lav varme. Tag blandingen af varmen og rør husblas i.
  5. Brug en håndblander til at blande cremen igen, og hæld den over en plastikboks.
  6. Lad det køle ned natten over.
  7. RABARBER: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 5 cm.
  8. Bland rabarberne med sukker, krydderier og æblemost, og kom det hele i et ildfast fad.
  9. Bages ved 150 grader til rabarberne er bløde ca. 30 min.
  10. CRUMBLE: Bland alle ingredienserne sammen med fingrene, indtil dejen ”smuldrer”. Smørret skal være koldt!
  11. Læg crumbledejen på en bageplade med bagepapir, og bag den ved 170 grader i 10-15 min.
  12. SERVERING: I en dyb tallerken lægges panna cotta-cremen og rabarber. Drys med crumble og noget finhakket mynte.