Pariserbøf 2.0 vegetar version

16x9
Pariserbøf 2.0 vegetar version Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Pers.
2

Tilberedning

  1. Skræl knoldsellerien, løg og hvidløg.
  2. Knoldsellerien skal blive til tre forskellige udskæringer, som beskrevet neden under.
  3. Del 1. Skær toppen af den runde selleri (gem den) og skær så 2 skiver af ca. 2 cm tykkelse.
  4. Del 2. Skær meget tynde skiver af ende stykkerne på en japansk mandolin, snit dem efterfølgende til julienne (tændstikstrimler) du skal bruge ca. 100 g.
  5. Del 3. Skær resten af sellerien i stykker af ca. 2x2 cm.
  6. Varm en tykbundet pande op med 2 spsk. Olie, drys med fint salt og læg de to tykke skiver selleri på og tilsæt 1 spsk. Smør.
  7. Dæk panden med låg og lad den tilberede ved middelhøj varme i ca. 12-15 minutter. Stykkerne skal være mørkt ristede og helt møre.
  8. Varm en lille gryde op med lidt olie og sauter løg og hvidløg mørt ved middel varme. Tilsæt knoldselleristykker og sauter i yderligere 2-3 minutter.
  9. Tilsæt fløde og plukket timian og dæk gryden med låg og lad den simre med lige under middel varme i 12-15 minutter til knoldsellerien er helt mør.
  10. I en lille kasserolle, varmes 1 spsk. Smør op og karry ristes igennem ved middel varme.
  11. Honning, eddike, 2 spsk. Vand og sennepsfrø tilsættes og koges op. Lagen smages til med salt og tækkes til side for at køle lidt ned.
  12. Tilsæt de tynde strimler knoldselleri til lagen og lad dem marinere indtil servering.
  13. Brug en minihakker eller mos knoldselleri-flødeblandingen groft og smag til med salt, peber og citron skal og saft
  14. Tag de store stykker selleri af panden og tør den af. Varm den godt op med olie og lidt salt og steg palmekålen ved hård varme.
  15. Anret et stykke stegt selleri på midten af en tallerken og top med grov kompot. Lav en fordybning i kompotten og læg æggeblommen heri.
  16. Top med karry syltet selleri og anret de stegte palmekålsblade smukt rundt om og op ad retten.
  17. Top med flagesalt, sort peber og citronskal.