Pasta med græskarsauce friteret salvie og parmesan

16x9
Pasta med græskarsauce, friteret salvie og parmesan. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
2

Tilberedning

  1. Skær græskarret i grove stykker, og skræl og skær løg og hvidløg i tynde skiver.
  2. Hæld 0,5 dl olie i en gryde ved middelvarme, og steg herefter løg og hvidløg i ca. 4-5 minutter.
  3. Tilsæt så chiliflager og græskar og lad det hele stege sammen i 7-8 minutter.
  4. Hæld herefter hvidvin på og lad det koge næsten helt væk.
  5. Tilsæt grøntsagsbouillon så det dækker og kog græskarret helt mørt i ca. 15 minutter.
  6. Imens varmes 1 dl olie op på en pande til middelvarme. Læg så salviebladene på og lad dem stege sprøde indtil at de ikke sprutter mere. Det tager et kort øjeblik, og læg så salviebladene på lidt fedtsugende papir.
  7. Når græskarret er mørt sigtes væsken fra (gem væsken), og græskarret blendes med ca. 50g smør til en helt glat puré. Hvis puréen bliver for tyk eller ikke kan blendes ordentlig kan du spæde med en lille smule af væsken, men pas på at den ikke bliver for tynd.
  8. Smag puréen til med salt, peber og frisk citronsaft.
  9. Kog nu din pasta som anvist på pakken, men gerne så den stadig har lidt bid.
  10. Vend herefter pastaen med din græskarsauce og anret ved at rive masser af parmesan over og pynt af med friteret salvie, og servér.