Pastinak-jordskok-kartoffel suppe med urteolie og crutoner

16x9
Lasse Skjønning Andersens pastinak-kartoffel suppe med urteolie og crutoner Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Varm smør i en stor gryde og steg finthakket løg og hvidløg af.
  2. Rens pastinakker, jordskokker og kartofler grundigt og skær i grove tern. Steg af sammen med de øvrige ingredienser.
  3. Kom vand i gryden og lad det hele koge i 20-30 minutter med låg på.
  4. I mellemtiden: tænd ovnen på 150 grader. Skær brødet i tern a 1x1 cm og vend med olivenolie og finthakket hvidløg. Drys med flagesalt og kom i ovnen indtil de er sprøde og gyldenbrune. Ca. 20 min.
  5. Pluk timianbladene og blend bladene med olie og salt i en foodprocessor til en fin pure. Sigt med en fin si og stil til side.
  6. Kom fløde og æbleeddike i gryden og videre i et par minutter. Blend med en stavblender til en cremet suppe og smag til med salt, peber og æbleeddike.
  7. Server suppen varm med urteolie og crutoner.