Patata bravas med hjemmelavet tomatsalsa

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Skrald bagekartoflerne og skær i grove tern - ca 3x3 cm.
  2. Kog kartoffelstykkerne i letsaltet vand i 12-15 minutter eller indtil de er møre.
  3. I mellem tiden hak løg, hvidløg og chili fint.
  4. Steg løg af i lidt olivenolie på en pande til de er møre og glasklare.
  5. Tilføj chili, hvidløg og paprika og lad stege videre i et par minutter.
  6. Skær tomaterne i grove tern og kom på panden. Steg af sammen med hvidvinseddike. Lad det simre i 10 minutter.
  7. Blend det hele i en foodprocessor og smag til med salt, peber og hvidvinseddike - opbevar salsaen på køl.
  8. Når kartoflerne har kogt, men stadig har lidt bid, tages de af blusset og duppes til de er tørre. Herefter steges de af i rigeligt olivenolie til de er gyldenbrune.
  9. Server kartoflerne varme med tomatsalsa og evt. aioli.