Pavlova m. limecreme, hindbær & skovsyre

16x9
Pavlova m. limecreme, hindbær & skovsyre Foto: TV 2
Pers.
6

Tilberedning

 1. LIMECREME:
 2. Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Varm fløden op i en lille gryde til 80 grader (brug evt. et termometer). Hak imens den hvide chokolade fint og kom den over i en større skål.
 3. Hæld halvdelen af den varme fløde over den hakkede chokolade og rør godt med en dejskraber, til chokoladen næsten er smeltet, og massen er skinnende blank. Tilsæt resten af den varme fløde og rør igen.
 4. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i chokolademassen, mens du rører igen. Passér cremen gennem en sigte ned i en ny beholder. Dæk cremen med husholdningsfilm og lad den køle helt ned i køleskabet i minimum tre timer eller allerhelst til næste dag.
 5. Pisk den helt kolde creme let og luftig med en håndmikser. Riv det yderste af limeskallen på et fint citrusjern direkte ned i cremen. Læg en sigte over skålen og pres saften fra begge frugter ned i cremen. Vend cremen sammen med en dejskraber, til den er ensartet. Stil den koldt indtil samlingen.
 6. MARENGS:
 7. Pisk æggehviderne let med en håndmikser. Tilføj sukker og vaniljesukker og pisk videre i nogle minutter, til marengsen er dejlig sej. Klip et hul i en engangssprøjtepose og læg en 12 millimeter glat tyl i. Kom marengsen op posen.
 8. Tegn seks cirkler på ca. otte cm.i diameter med en blyant på et stykke bagepapir. Brug en rund udstikker til at tegne efter. Gentag på endnu et stykke bagepapir. (Der skal bruges seks stk. til bunde og seks stk. til toppe).
 9. Læg hvert stykke bagepapir på hver sin bageplade. De seks toppe: Sprøjt seks ’dråber’ af marengs fra cirklen og ind mod midten så der dannes seks flade ’blomster’.
 10. Kom begge bageplader ind i en 130 grader varm ovn UDEN VARMLUFT, og bag dem i 10 minutter. Lad dem afkøle helt ved stuetemperatur.
 11. SAMLING:
 12. Klip et hul i en engangssprøjtepose og læg en 12 millimeter glat tyl i. Vend rundt i den piskede creme og kom den op i posen. Læg de seks afkølede bunde på seks smukke tallerkener.
 13. Sprøjt en fin kugle af cremen på midten af hver bund – pas på den ikke går alt for langt ud. Læg en krans af seks stk. friske hindbær hele vejen rundt. Drys med hakket pistacie og læg lågene forsigtigt på. Pynt hver top med tre halverede hindbær, mynte og skovsyre.