Pippi Langstrømpe-boller

16x9
Foto:
Grad
Let
Pers.
12
Tid
35 min + 12 min

Tilberedning

  1. Opløs gæren i den lunkne vand.
  2. Tilføj de øvrige ingredienser, og ælt dejen sammen.
  3. Del dejen ud mellem børnene, og overlad det kreative arbejde med at forme den til dem.
  4. Hvis I laver Pippi Langstrømpe-boller, kan I forme en rund bolle som ansigt, flette et langt, slankt minifletbrød og lægge det henover bollens top som Pippi-fletninger.
  5. Når værkene står klar på pladen, sættes de til hævning i cirka 25 minutter under et fugtigt viskestykke.
  6. Pensl dem eventuelt med pisket æg, inden de sættes i ovnen. Så bliver de ekstra flotte.
  7. Bag bollerne i cirka 12 minutter på midterste rille ved 225 grader, eller indtil de er smukt gyldenbrune.
  8. Juster bagetiden efter bollernes størrelse.
  9. Pynt dem med lige præcis det, I synes bedst om.