Pluma med sommersalat og tortilla

16x9
http://mad.editorial.tv2.dk/opskrift/pluma-med-sommersalat-og-tortilla Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. PLUMA: Købes hos slagteren eller i specialbutikker. Minder meget om en bøf fra oksen i smag og udseende.
  2. Skal være fra et ældre dyr for at få den kraftige smag. Den der blev brugt i Go' morgen Danmark er 13 måneder og har gået ude hele sit liv.
  3. Kødet krydres godt med salt og peber før stegning. Alt efter størrelse steges den ca. 4-5 minutter på hver side ved mellemhård varme.
  4. Herefter hviler den tildækket i ca. 15-20 minutter. Og så er den klar til servering.
  5. SOMMERSALAT: Røgeost og creme fraiche røres sammen og smages til salt og peber.
  6. Agurker og radisser og purløg blandes i. Smages til.
  7. TORTILLA: Kartoflerne steges møre i olien sammen med timian. Hvidløgene steges med ca. halvvejs.
  8. Når kartoflerne er godt gyldne og møre sies olien fra kartoflerne og piskes ned i æggene. Krydder med lidt salt og peber.
  9. Tilsæt derefter kartoflerne til blandingen.
  10. Herefter steges det hele ved lav temperatur til æggene begynder at sætte sig. Vend tortillaen forsigtigt og steg den færdig på den anden side.