Red velvet lagkage med cream cheese frosting

16x9
Red velvet lagkage med cream cheese frosting. Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Smør tre små springforme af 10 cm godt med smør, og beklæd dem med bagepapir i bunden.
  2. I en lille skål blander du hvedemel, kakaopulver og salt.
  3. I en stor skål pisker du olie og sukker, til det er godt blandet. Nu pisker du æggene i et ad gangen. Når det er lyst og fluffy, tilsætter du frugtfarven. Vær forsigtig, da det godt kan sprøjte. Tilsæt nu vaniljeekstrakt og pisk. Nu tilsætter du gradvist mel og kærnemælk af tre omgange, til det er en ensartet masse.
  4. I en kop blander du natron og hvidvinseddike. Hæld det i din kagedej, og pisk i ca. 10 sek.
  5. Fordel dejen ligelidt i dine tre forme, og bag dem i 40-45 min.
  6. Lad dem køle i formen i 20 min. Tag dem ud, og fjern bagepapiret. Lad dem køle helt af på en rist.
  7. Når dine bunde er helt afkølet, kan du lave din frosting.
  8. FROSTING: Pisk dit smør og philadelphia sammen til en ensartet masse. Tilsæt nu flormelis gradvist, mens du pisker. Når det hele er samlet, tilsætter du vaniljeekstrakt. Pisk, til du har en lys og meget fluffy masse. Jo mere du pisker, jo mere fluffy bliver det. OBS: Tag lidt frosting fra, som skal øverst på kagen.
  9. Placér din første bund på et fad. Med en ske eller en sprøjtepose smører du frosting på bunden. Lig en bund ovenpå og gentag. Luk med den tredje bund. Pynt nu toppen med din ekstra frosting, og drys enten krymmel eller friske bær på toppen.