Rensning af stenbiderrogn

16x9
Rensning af stenbiderrogn. Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Tag den hele rogn i hinde og vend vrangen på den.
  2. Put rogn i en stor gryde eller skål og fyld 2/3 op med iskoldt vand.
  3. Tag et godt langt piskeris og pisk/slå rundt i vandet med rognen i lodrette cirkler.
  4. Efter lidt tid hænger der lidt hinder på piskeriset. Slå hinderne af på kanten af vasken.
  5. Bliv ved med at piske og slå af, indtil der ikke hænger hinder ved mere.
  6. Hæld nu rogn og vand gennem en meget fin sigte eller dørslag og lad det dryppe af et par minutter. Pil evt. små rester af hinden op, hvis der skulle være noget tilbage.
  7. Når rognen er renset, skal den bare saltes. Anbefalingen er ca. 2% salt.
  8. Rognen vil fra nu af helst ikke i kontakt med metal - hverken beholder eller skeer hvis det er muligt, da det øger risikoen for, at det kommer til at smage af ”køleskab”.