Rimmet og bagt laks med røg, æbler og agurk

16x9
Rimmet og bagt laks med røg, æbler og agurk. Foto: Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
4
Tid
240 min + 30 min

Tilberedning

  1. Drys laksen med salt/sukker og godt med sort peber + evt. lidt citronskal.– Lad laksen hvile under film på køl i 2-4 timer.
  2. Rør ryge- og hytteost med fløde, og smag til med citronsaft og salt og peber.
  3. Når laksen har trukket dyppes den fri for overskydende salt/sukker og bages ved 200 grader i 10-15 minutter, alt efter laksens tykkelsen. Den skal kun lige flage let ved tryk på den og må godt være ”rosa” i midten.
  4. Skær æble, chili og agurk meget tyndt og vend med hytte- og rygeost-dressingen.
  5. Server laksen som den er på en skive surdejsbrød, med nye kartofler, toppet med æble/agurke-salaten.