Rispapirsalat med dressing

16x9
Rispapirsalat med dressing. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
10 min + 20 min

Tilberedning

  1. Lav dressingen først. Hak hvidløg fint, og bland alle ingredienserne sammen. Saucen kan evt. være mere sød, hvis æblerne er meget syrlige. Smag selv til, hvordan du vil have den.
  2. Skær fiskene i fine strimler.
  3. Skyl grøntsager og urterne. Skær æbler og gulerødder i fine lange strimler, radiserne i kvarte og chili i skiver. Hak purløg fint undtagen purløg-blomsterne, som skal bruges til pynt. Hak halvdelen af shiso/rød perilla fint, og gem halvdelen af de hele blade til salaten.
  4. Dyp rispapir i koldt vand, og lad det bløde op, før der rulles en rulle uden noget i, så du får en hvid forårsrulle. Skær dem i stykke á to cm, og lad det hele stå klar.
  5. Bland æble, gulerod, radise, chili, purløg, de hakkede og hele shiso/perilla-blade og rispapirruller i en stor skål med dressing. Fordel det over fire tallerkener, og anret fiskestrimlerne over. Drys ristet løg og purløg-blomsterne over og servér.
  6. TIP: Man kan evt. bruge kylling, frikadelle eller andre rester fra dagen før i stedet for fiskefilet. Og hvis man ikke kan lide ristet løg, kan man bruge ristede mandler, peanuts eller frø, som giver smag.