Rødbedetærte

16x9
Rødbedetærte. Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Mørdej: Smuldr smørret i mel og salt og saml dejen ved at tilsætte æggeblommen. Lad dejen hvile et køligt sted i 30 min eller længere.
  2. Del dejen i to og rul hver dej ud med en kagerulle mellem to stykker bagepapir. Den skal være tyndt udrullet ca 1/2 cm.
  3. Del dejen i to og rul hver dej ud med en kagerulle mellem to stykker bagepapir. Den skal være tyndt udrullet ca 1/2 cm.
  4. Bag ved 160 grader i 10-20 minutter alt efter størrelse. De skal være sprøde og lysebrune.
  5. Saltbagte rødbeder: Bland mel, salt og vand til en fast dej. Pak rødbederne ind i dejen og kom dem i ovnen et par timer ved 160 grader
  6. Pak dem ud af dejen, skræl rødbederne og skær i tern á 1/2x1/2 cm. Vend ternene med valnøddedressingen og fyld i tærtebunden.
  7. Valnøddedressing: Hak valnødderne fint. Riv hvidløg og bland sammen med de resterende ingredienser. Vend med de lune rødbeder.
  8. Gedeostcreme: Pisk gedeosten blød med salt og citron.
  9. Tilsæt cremefraiche og pisk kort. Kom i en sprøjtepose og sprøjt oven på tærterne.
  10. Pynt med karse eller andre krydderurter.