Rødtunge med nye gulerødder, hybenroser og danske kartofler

16x9
Theis Brydegaards rødtunge med nye gulerødder, hybenroser og danske kartofler Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 45 min

Tilberedning

  1. RØDTUNGE: Smelt smørret på en middelvarm pande sammen med olien.
  2. Når smørret er smeltet tilsættes fiskefileterne og løvstikken.
  3. Tilbered fisken forsigtigt på den ene side, indtil man kan begynde at ane varmen trænge igennem.
  4. Vend fisk, krydr med salt og peber og server straks.
  5. ÆRTER FRANCAISE: Steg lardo i lidt olie i en sautepande. Når det er gyldent tilsættes gulerødder og løg.
  6. Skru ned på middelvarme, steg gulerødderne og løgene næsten møre.
  7. Tilsæt ærter, smør, lidt vand og kog op under omrøring.
  8. Smag til med salt og peber og tilsæt til allersidst de fintsnittede hybenroser og purløg.
  9. LØVSTIKKESMØR: Kom smør og løvstikke i en foodprosesser og blend til smørret er helt grønt. Smag til med salt og peber.
  10. KARTOFLER: Kog kartoflerne møre i saltet vand med løvstikken.
  11. Sigt vand og løvstikke fra og vend de varme kartofler i løvstikkesmørret. Server straks.