Røgede rejer med ramsløgsmayo

16x9
Gorm Wiswehs røgede rejer med ramsløgmayo Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
40 min

Tilberedning

  1. Varm olien op til 55 grader, og blend den så med ramsløg og spæd spinat. Man kan sagtens undvære spæd spinat, men det hjælper til at få en endnu flottere grønnere farve på olien og dermed i sidste ende i mayoen.
  2. Lad maskinen køre et godt stykke tid for at få den grønne farve (klorofylen) ud af ramsløget. Temperaturen er vigtig - hvis farven bliver lys grøn, har olien været for kold, og hvis farven bliver army-grøn, har den været for varm. Olien sigtes til sidst og stilles til afkøling.
  3. Mayonnaisen kan røres med maskine, elpisker eller med piskeris og armmuskler. Læg æggeblommerne op i en skål med lidt salt, og pisk til de er helt stive og hvide. Herefter tilsættes den grønne afkølede ramsløgsolie under omrøring lidt efter lidt.
  4. Bliv ved med at tilsætte olie indtil mayoen er så fast, som du vil have den. Smag til med eddike eller citron og lidt peber, gerne hvid.
  5. Læg rejerne på en varm grill, evt. på stanniol, hvor du lige har lagt en god tør knude løvtræ i kanten af gløderne, så det begynder at ryge, uden at brænde. Luk grillen i 5-10 min, og tag så rejerne af. Nu skulle de gerne have fået en snert røgsmag.
  6. Hjemme i køkkenet kan du ryge i en gryde ved at antænde lidt røgsmuld i bunden af den og have rejerne liggende i et dørslag over smulden. Når det er tændt, så sæt låg på, og lad røgen virke i 5 min. Gentag evt. optændingen, hvis du vil have mere røgsmag.
  7. Pil og spis dem med mayoen og godt brød.
  8. TIP: Rygetricket er også rigtig sejt, når man laver spareribs eller langtidssteger køller og lignende på grill. Kødet skal bare have en lidt længere røgbehandling (ca. 15-20 minutter).