Rollmops

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Sild: Silden skal ordnes ved fiskehandleren. Vend den med rygsiden ned, og drys den med fint salt. Smør senneppen ud på indersiden af silden.
  2. Hak urterne fint, og kom dem oven på senneppen. Dæk senneppen helt til med de hakkede urter.
  3. Syltet rødløg: Skær rødløget tyndt ud i både. Kog lagen op af vand sukker eddike, og kom den over løgene. Lad løgene trække i 1-5 timer.
  4. Fennikel: Skær bunden af fenniklen, og snit den så fint som muligt. Dog ca. i 6 cm lange, tynde bjælker.
  5. Anretning: De syltede rødløg og den fintsnittede fennikel lægges ind i silden ved sildens hale. Herefter rulles silden stramt sammen fra hale til top. Luk til med træpinde, og kom silden i en skål.
  6. Kog eddiken, sukkeret og vandet op. Lad lagen afkøle, før den hældes over silden. Læg en lille kagetallerken ovenpå, så den holder silden nede. Lad dem stå ca. 3 dage.