Ruby chokolademousse med hindbær og cashewknas

16x9
Ruby chokolademousse med hindbær og cashewknas. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
6
Tid
60 min

Tilberedning

 1. CASHEWKNAS: Hak cashewnødderne mellemfint. Gnid en dej sammen af cashewnødder, hvedemel, sukker, smør og et nip salt.
 2. Smuldr dejen ud over et tykke bagepapir og bag den i ovnen ved 180 grader i ca 15-20 min. til dejen er gylden.
 3. Køl af og smuldr fra hinanden i grove stykker. Fordel knas i bunden på 6 dessertglas.
 4. RUBY CHOKOLADEMOUSSE: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand mens du tilbereder resten.
 5. Smelt chokoladen ved lav varme over vandbad. Tag skålen med den smeltede chokolade op af vandbadet og sæt til side, - du skal bruge chokoladen om lidt.
 6. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommer til en luftig og cremet æggesnaps.
 7. Lun citronsaften op ved middel varme, rør æggesnapsen i og rør det godt sammen over varmen til det begynder at tykne lidt, som en cremet bearnaisesauce. Det skal ikke koge.
 8. Tag gryden af varmen og tilsæt den afdryppede, vredne husblas direkte til citronsnapsen. Rør det sammen. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i snapsen - konsistensen vil ændre sig lidt og blive tykkere i det.
 9. Pisk fløden til luftigt letpisket flødeskum og vend det i chokolademassen ad to omgange til du har en jævn, ensartet mousse. Hvis du synes, at den lyserøde farve er for svag, så tilsæt en anelse lyserød pastafarve.
 10. Kom moussen i en sprøjtepose, for at gøre håndteringen nemmere, og fordel den ligeligt ovenpå knas i glassene.
 11. Sæt desserterne i køleskab i et par timer til moussen har sat sig helt.
 12. CHOKOLADEPYNT: Temperer Ruby Chokoladen. Smør chokoladen ud på et stykke bagepapir, som du lægger fladt på et skærebræt.
 13. Sæt det i køleskabet eller fryseren så chokoladen hurtigt størkner. Bryd chokoladen i rustikke skår og dekorer desserterne.
 14. Pynt af med friske hindbær og skovsyrer.