Saltet karamel-chokolade tærte

16x9
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. Forvarm din ovn til 180 grader.
  2. I en skål pisker du smør, flormelis og kakaopulver sammen. Når det er smooth, tilsætter du æggeblomme og vaniljeekstrakt. Pisk til det er en ensartet masse, sigt mel ned i massen, og pisk til det er samlet. Konsistensen vil være fast.
  3. Tryk nu din dej ned i en 24 cm tærteform (gerne også op ad siderne på formen). Beklæd den med folie og bønner/bagevægte, og bag den i 15 minutter. Fjer folie og bagevægte, og bag yderligere 10-15 minutter.
  4. Mens dejen bager, kan du lave din karamel. I en tykbundet gryde koger du, sukker, vand og glukosesirup. Kog op under omrøring, til den har en gyldenbrun farve. Kog ca. i 12 minutter, og fjern den herefter fra varmen. Karamellen vil fortsætte med at koge, selvom den er taget af varmen. Derfor pisker du hurtigt smør, fløde, creme fraische og salt ned i din karamel. Det vil syde og boble lidt. Når det er ensartet, hælder du karamellen ned i din bagte tærteform og sætter den på køl i minimum 1 time.
  5. Når karamellen er kølet, laver du din chokolade glaze. Hak din chokolade, og put den i, en skål. Kog fløden op, og hæld den udover den hakkede chokolade. Rør til chokoladen er helt smeltet. Nu hælder du din glaze udover din karameltærte og sætter på køl i endnu en time.
  6. Drys med lidt fleur de sel inden servering, og skær kagen med en skarp opvarmet kniv.