Saltet makrel med porrer og løvstikkecreme

16x9
Saltet makrel med porrer og løvstikkecreme Foto: TV 2
Pers.
4

Tilberedning

  1. Saltet makrel: det hele blandes sammen.
  2. Fire flotte makreller eller otte flotte sider ordnes så alle ben på nær dem ned i midten er fjernet.
  3. Saltet fordeles over makrelfileterne og disse trækker i 2 timer.
  4. Herefter skylles saltet af og fileterne duppes tørre med papir.
  5. Herefter skæres der langs benene på begge sider, så man ender med at ha 2 stykker makrel uden ben pr filet.
  6. Enten fjernes skindet inden servering.
  7. Alternativ grilles makrellen ganske kort på skindsiden eller på en hed pande, så man kan spise skindet.
  8. Løvstikkecreme: løvstikke, æggehvide, citronsaft og salt & peber blendes i et litermål med en stavblender og olien monteres herefter i stille og roligt indtil konsistensen minder lidt om en normal mayonnaise.
  9. Løvstikkeolie: det hele blendes i en glasblender i ca 10 minutter og sigtes gennem et net eller et kafffefilter
  10. Mormordressing: Det hele røres sammen og smages til med eddike og sukker efter smag.
  11. Grillede nye porre: otte små nye porer renses for jord og koges møre i spilkogende vand.
  12. Køles ned i isvand.
  13. Dup porerne tørre på et stykke papir og gril eller steg dem herefter til de er gyldne og lækre.
  14. Krydr med salt og peber og lad dem afkøle til stue temperatur.
  15. Porerne skæres i mindre stykker og er herefter klart til at blive anrettet på retten.
  16. Salaten til retten kan være hvad som helst og hvad man har lyst til.
  17. Salaten vendes i mormordressingen inden servering og krydres evt med salt og peber efter smag.