Saltkringlebar med saltet karamel og chokolade

16x9
Saltkringlebar med saltet karamel og chokolade. Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en kvadratisk form med bagepapir og sæt til side.
  2. I en foodprocessor laver du dine saltkringler/saltstænger til fine krummer. Tilsæt sukker og 'puls' til det hele er fint.
  3. Smelt dit smør og tilsæt det til krummemassen. Hæld fyldet op i din form og pres det godt ned, til det er jævnt.
  4. Bag den i ovnen, til den er gyldenbrun - ca. 17 minutter.
  5. Hak dine pecannødder og sæt til side.
  6. I en pande skal du nu lave karamel. Bland smør, fløde, muscovadosukker og salt. Rør til smørret er smeltet, skru op for varmen og lad den simre og boble i 2-3 minutter, indtil al sukker er smeltet.
  7. Nu drysser du dine hakkede pekannødder udover den bagte bund, og så hælder du din karamel udover. Bag den nu i ovnen 13-15 minutter, til karamellen bobler og bliver mørk i farven. Sæt den på køl, mens du smelter chokolade.
  8. Over et vandbad smelter du din mørke chokolade. Mens den smelter, hakker du dine saltkringler/saltstænger groft.
  9. Tag din form ud i og hæld den smeltede chokolade udover karamellaget, til den er jævn. Herefter drysser du dine hakkede saltkringler/saltstænger udover og stiller det hele på køl i minimum en time.
  10. Når den er kølet helt af, kan du løfte den ud af formen ved at løfte i bagepapiret. Nu kan du med en skarp kniv skære den ud i barstørrelser – Voila! Klar til servering.