Små hindbærhapsere

16x9
Små hindbærhapsere. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
12
Tid
60 min + 45 min

Tilberedning

  1. MANDELKAGER: Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne.
  2. Ælt derefter smørret i lidt ad gangen. Bland mandelmel med majsmel, bagepulver og salt og ælt det i massen.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen. Kom massen i en engangssprøjtepose. Klip et hul på 1½ cm, og sprøjt nu massen halvt op i alle hullerne i silikoneformen.
  4. Formen skal ikke smøres. Bank formen let ned i bordet, så lufthuller mindskes.
  5. Bag kagerne i en 170 grader varm ovn i ca. 14 minutter, eller til de har sat sig, og giver efter ved et let tryk.
  6. Lad dem afkøle let, og stil dem derefter i fryseren til næste dag.
  7. DULCEYCREME: Læg husblassen i blød i ½ liter iskoldt vand i ½ time. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med sukkeret, til de skilles ad.
  8. Varm vaniljesukker og fløde op til ca. 80 grader i en lille kasserolle (brug et termometer). Hak chokoladen imens og kom den i en skål.
  9. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og kom den direkte i den stadig meget varme fløde. Hæld halvdelen af den varme fløde ud over chokoladen og rør med en dejskraber, til chokoladen næsten er smeltet.
  10. Tilføj resten af den varme fløde og rør igen, til cremen er blank og uden klumper.
  11. Hæld cremen over i en ren skål, læg husholdningsfilm helt ned på cremens overflade og stil den i køleskabet i 3 timer eller til næste dag.
  12. SAMLING AF KAGERNE: ’Pop’ de bundfrosne mandelkager ud af formene og stil dem på det fad, de skal serveres på.
  13. Kom den iskolde creme i en stor skål og pisk den kort, men godt til en let og luftig creme.
  14. Klip et lille hul i en engangssprøjtepose og læg en rund, glat tylle i.
  15. Kom den piskede creme op i posen og sprøjt små flade toppe oven på hver kage. Stik forsigtigt et lille hul i toppen af hvert hindbær og stil et bær forsigtigt ned i hver cremetop.
  16. Stik de små myntetopskud ned i hindbærrene og server kagerne optøede, men kolde.