Søndagskylling med løgblomst og urtesauce

16x9
Søndagskylling med løgblomst og urtesauce. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
40 min + 60 min

Tilberedning

  1. KYLLINGEFOND: Kyllingen renses fri fra blodrester og udbenes i overlår, underlår, vingeben og bryst.
  2. Skroget knækkes lægges i en dyb bradepande og brunes i ovnen ved 200 grader i 10 min (kan også brunes i en gryde i en gryde).
  3. Imellem tiden skrælles gulerødder og skæres ud groft, tomaterne halveres, hvidløg knuses, løg pilles og kvartes fenniklen og persille vaskes og bladene gemmes til saucen.
  4. Kom alle de ordnede grøntsager ind til skroget og rist yderligere i 6 min.
  5. Kom 1 liter vand ved skroget og skru ned på 150 g grader og lad det simre i 20 min.
  6. Sigt væden fra skroget og reducere det til det halve, det skal bruges til saucen.
  7. ESTRAGONSAUCE: Estagon vaskes, plukkes i blade og hakkes.
  8. Persillebladene hakkes.
  9. Varm fonden op og pisk smørret i (ønsker man en tykkere konsistens på saucen , kan den jævnes med maizenamel).
  10. Smag til med citronsaft og salt.
  11. Kom de hakkede urter og citron skal i saucen lige inden servering.
  12. OVNSTEGT KYLLING: Kyllingen steges i ovnen med hvidløg, smør og rosmarin ved 130 grader, til den har en kernetemperatur på ca. 65 grader efter brunes den på begge sider.
  13. Husk at krydder med salt inden servering.
  14. LØGBLOMST: Skræl løget lad roden være på.
  15. Løget skæres i 8 dele fra rod til bund husk skær ikke i roden men brug roden som guide.
  16. Skær først 4 snit også 4 til.
  17. Dyp løget i ægge og mælke blandingen.
  18. Vend i mel.
  19. Løget friteres ved 160 grader.