Spaghetti bolognese med fuldkornsspaghetti

Grad
Let
Pers.
2
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Hak auberginen fint, og sautér den i olivenolie i en stor, varm gryde i 5-6 minutter. Den skal ikke tage farve.
  2. Riv gulerod og hak hvidløg og løg, og kom det i gryden. Sautér.
  3. Kom kød i gryden og lad det brune.
  4. Tilsæt tomatpuré, en sjat hvidvin og mosede tomater. Krydr med salt, peber og evt. lidt sukker.
  5. Lad saucen simre under låg og omrøring i mindst 15 minutter, gerne længere, hvis du har tid.
  6. Spæd med lidt vand hvis nødvendigt. Smag til med lidt tørret oregano.
  7. Kog imens spaghettien i rigeligt og saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra den, og vend den med en smule god olivenolie.
  8. Anret pastaen, top med bolognese og evt. oregano og revet parmesan. Servér straks.
  9. TIP: Lav i stedet grøntsagspasta af gulerod, squash, kinaradise, knoldselleri, kålrabi eller noget helt sjette.