Stegt fisk med ramsløgssmør og citrussalat

16x9
Gorm Wiswehs stegt fisk med ramsløgssmør og citrussalat Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Salt fisken, så den kan stå og trække, mens du laver ramsløgssmør.
  2. Put tempereret smør i en røremaskinen, og pisk løs.
  3. Hak ramsløget meget fint, evt. på en urtehakker.
  4. Når smørret virker luftigt, tilsættes kærnemælk og ramsløg. Kærnemælk lidt efter lidt - ellers kan det sprøjte forfærdeligt meget.
  5. Når smørret er samlet og luftigt, fordeles det på to stykker bagepapir, som man folder over smørret og presser til en rund pølse.
  6. Put smørret på køl. Når det har sat sig, kan man putte noget på frost til en anden god gang. Det er jo herligt til kartofler, på alt slags kød og så videre.
  7. Skær brødet i tern, og rist det sprød i ovnen, evt. sammen med noget af ramsløgssmørret.
  8. Steg nu fisken på skindsiden i lidt almindeligt olie ved middelvarme, så det ikke branker. Pres let ned på fisken, hvis den løfter sig fra panden. Vi skal jo se, om vi ikke kan få sprødt skind på.
  9. Skær skrællen af citrusfrugterne, og skær så fileterne ud af dem uden at få de hvide hinder med. Gem evt. saft til en dressing.
  10. Flæk og skyl salaten. Dryp den godt af.
  11. Anret den stegte frisk med det sprøde skind opad og med en god skive ramsløgssmør på toppen. Lav en salat med citrus, sprødt brød, oliven og evt. semidried tomater ved siden af. Dryp den med en blanding af citrussaft og god olivenolie.