Stegt flæsk med chilikål og hoisinsauce

16x9
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Bank flæsket let fladt med en kødhammer, og krydr med salt og peber. Lad kødet trække i 15 min.
  2. Vask gulerødderne, og vend dem med lidt olivenolie og honning rørt sammen. Læg på bagepapir en bageplade, og drys med sesamfrø.
  3. Bag ved 200 grader i 10 min, og lad dem så trække færdig i slukket ovn.
  4. Steg flæsket gyldent på en tør varm pande.
  5. Hæld lidt af fedtet fra. Tilsæt hoisinsauce til panden, når flæsket er gyldent på begge sider.
  6. Kast flæsket godt rundt, så stykkerne bliver glaseret i saucen. Hvis det ikke hænger ved, så tilsæt evt. et par dråber vand for at få det fordelt ordenligt.
  7. Vask kål, og skær evt. i grove stykker
  8. Varm en god, rummelig gryde godt op med lidt af stegefedtet fra flæsket og 0,5 tsk ristet sesamolie. Steg kålen hårdt af i 1 minuts tid.
  9. Tilsæt chili og hvidløg i fine skiver, og steg videre i 1 min.
  10. Tilsæt kokosmælken, og kog kort op.
  11. Smag til med saften fra limen, og vend fint de friskskårne forårsløg i kålen.
  12. Ved servering skal grisen ligge på chilikålen og sesamrødderne pynter. Der må gerne bruges frisk mynte eller koriander til denne ret.