Stegt flæsk med persillesovs

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Vil du gøre det lidt nemmere for dig selv, så steg flæsket i ovnen. Læg stegeflæsket på nogle bageplader med bagepapir, og drys med groft salt og peber.
  2. Steg i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
  3. Hold øje med stegeflæsket undervejs; stegetiden afhænger nemlig af skivernes tykkelse. Flæsket er færdigt, når skiverne er sprøde og gyldne i farven.
  4. Du kan også stege flæsket på en tør pande i stedet. Sørg her for at vende stykkerne jævnligt, til de er sprøde.
  5. Skyl persillen grundigt, og hak den fint.
  6. Kom smør i en tykbundet gryde, og smelt det langsomt.
  7. Tilsæt derefter mel, og rør til en smørbolle – pas på, det ikke brænder på.
  8. Tilsæt sødmælk lidt ad gangen, og rør grundigt efter hver gang, så det ikke klumper.
  9. Når sovsen er rørt færdig, tilsættes persillen, og sovsen smages til med salt og peber.
  10. Servér straks sovsen til den stegte flæsk og de kogte kartofler.
  11. TIP: Stegeflæsk kan også laves på grill med æblerøg. Brug indirekte varme på grillen, og pas på, at fedtet fra flæsket ikke rammer kullene, da dette giver en petroleumsrøget smag. Husk derfor en drypbakke, og krydr til sidst kødet med salt og peber efter smag.
  12. TIP: Vil du have lidt ekstra tilbehør, så passer rødbeder og grov sennep rigtig godt til retten.