Stegt lam med majroeråkost og mormordressing

16x9
Gorm Wiswehs stegte lam med majroeråkost og mormordressing Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
40 min

Tilberedning

  1. Rids fedtsiden på lammeculotten og gnid kødet med salt og peber.
  2. Læg culotten med fedtsiden nedad på en kold pande og skru op til middelhøj varme.
  3. Når fedtet smelter fra og fedtkanten er sprød og gylden så brunes culotten færdig på alle sidder og bruses op i eget fedt med rosmarin eller timian, skiver af hvidløg og citronskal.
  4. Put lammeculotten i ovnen ved 200 grader i 8-10 min afhængigt af tykkelse og lad hvile til servering.
  5. Rør citronsaft, sukker og fløde sammen til en dejlig mormordressing. Smag til med salt og peber.
  6. Skær majroen i tynde strimler, det samme med æblet og hak persille og dild mellem fint.
  7. Vend det hele samme med dressingen og evt. nye kartofler til en fyldig salat og server det ovenpå rosastegt lammeculotte.
  8. Du kan også vende hjertesalat i råkosten og have kartoflerne ved siden af med lidt urte smør eller ekstra mormordressing.