Stegt makrel på majroecarpaccio med mandelmayo basilikum

16x9
Gorm Wiswehs stegte makrel på majroecarpaccio med mandelmayo basilikum Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
40 min

Tilberedning

  1. Krydér makrelfileterne let med salt og peber.
  2. Skær majroerne i tynde skiver på en mandolin.
  3. Læg majroeskiverne på et stykke bagepapir som passer til serveringstallerknensstørrelse og dryp dem med olivenolie, citronsaft, salt og peber.
  4. Lav en mayo ved at piske æggeblommerne hvide med salt og tilsæt mandel og rapsolien lidt efter lidt til mayoen er tyk. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.
  5. Steg tomaterne hårdt i lidt olivenolie så de lige branker og sprækker let i skindet.
  6. Steg tomaterne hårdt i lidt olivenolie så de lige branker og sprækker let i skindet.
  7. Anret den stegte makrelfilet på den råmarinerede majroecarpaccio med små dutter af mandelmayo og stegte søde tomater.
  8. Pynt med basilikum og evt. let bitre salater.