Stegt- og paneret flæsk med persillesovs

16x9
Stegt- og paneret flæsk med persillesovs Foto: TV 2
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. Stegt flæsk: Salt let og læg på en rist i ovnen. Husk en ovenplade nedenunder.
  2. Steg i ca. 30-40 minutter ved 180 grader.
  3. Paneret flæsk: Vend skiverne i mel, æg og til sidst rasp.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Steg i smør (rigeligt) i cirka 6-8 minutter på hver side.
  6. Kartofler: Vask kartoflerne og kog dem i vand med salt til de er møre i cirka 15-20 minutter.
  7. Persillesovs: Smelt smør i gryde og tilsæt mel.
  8. Rør godt rundt. Den skal være ok fast.
  9. Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens du pisker.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Lad koge i cirka 10 minutter og tilsæt den hakkede persille til sidst.
  12. Smag eventuelt til med lidt citron.
  13. Syltede rødbeder: Skær rødbeder i tynde skiver.
  14. Kog edikke og sukker op, så sukker bliver opløst.
  15. Smag til.
  16. Kog rødbederne op i lagen i 5-10 minutter og lad stå i 10-20 minutter. Derefter er de klar til servering.