Stegt rødfisk med vinterporre og musling sky

Pers.
4

Tilberedning

  1. Stegt rødfisk: Rødfiskefileten befries for ben og skæres i portionsstykker. Beregn ca. 170 gram fisk per person til en hovedret.
  2. Steg fisken på en varm pande i olie til den er flot gylden på den ene side. Vend herefter fisken om, tilsæt en spsk smør og træk panden væk fra varmen. Lad fisken trække færdig.
  3. Vinterporre: Rens porrerne for jord og skær dem skiver på ca. 1 cm tykkelse.
  4. Smelt smørret i en gryde (det må ikke brune) og tilsæt herefter porreskiverne. Krydr godt med salt og peber og kom herefter et låg på gryden. Lad porrerne dampe i smørret indtil de er møre.
  5. Tilsæt den finthakkede merian og server herefter porrerne. Pynt med karse.
  6. Musling sky: Tilsæt den finthakkede merian og server herefter porrerne. Pynt med karse.
  7. Varm 2 spsk. olie i en gryde og tilsæt herefter hvidløg og muslinger.
  8. Steg i et minut eller to og tilsæt så hvidvinen. Put et låg på gryden og lad muslingerne dampe i 10 minutter. Sigt herefter muslinger fra og lad fonden koge ned indtil den smager godt.
  9. Sigt den nedkogte muslingefond gennem et kaffefilter (eller lignende) og kom den tilbage i gryden.
  10. Tilsæt kartoflerne og damp dem møre under låg. Når kartoflerne er møre tilsættes cremefraichen og det hele smages til med salt og peber.