Stegt torskerogn med hjemmelavet remoulade og rugbrød

16x9
Stegt torskerogn med hjemmelavet remoulade og rugbrød Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4

Tilberedning

  1. Dagen før: Lav en mormorlage af 1 del vand, 1 del eddike, 1 del sukker, laurbær, lidt salt, 1 fed hvidløg og peberkorn og kog det op. Lad lagen køle af.
  2. Skær gulerod, blomkål og agurk i mindre stykker og hæld syltelagen over. Det hele puttes i et skoldet pantentlågsglas eller anden lufttæt beholder.
  3. Kog også gerne torskerognen dagen før så den når at køle helt af og sætte sig.
  4. På dagen: Skær torskerognen i 2 cm tykke skiver.
  5. Smelt smørret på en pande til det bruser og put så torskerognen på og steg den gylden på begge sider. Ca. 2 minutter på hver side.
  6. Tag et par spiseskefulde af dit remoulade-sylt og hak det så fint som du vil have din remoulade.
  7. Vend det hakkede sylt med mayo og et drut friskhakket persille, samt gurkemeje.
  8. Server den lune rogn på sprødt rugbrød med en god skefuld remoulade på toppen. Pynt gerne med feldsalat eller frissé som giver en fin bitter noter til anretningen.