Stegte grøntsags Gyoza med spicy dipping sauce

16x9
Stegte grøntsags-gyoza med spicy dipping sauce. Foto: TV 2
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. GYOZA SKIND: Sigt melet i en skål.
  2. Opløs salt i vandet.
  3. Tilsæt vandet lidt ad gangen til melet og saml dejen med en dejskraber.
  4. Ælt til sidst dejen sammen med hænderne i 10 min.
  5. Del dejen i to lige store dele og rul dem til 2 pølser.
  6. Pak hver pølse i film og lad dem hvile på køl i min. 30 min. Lav fyldet imens (se trin 11-13).
  7. Del hver pølse i små stykker og rul dem til kugler. Sørg for at dejen forbliver fugtig hele tiden, ved at holde den tildækket med et fugtigt viskestykke.
  8. En ad gangen mas kuglerne flade og rul dem ud helt tyndt Ca. ½ mm. Udstik eventuelt en perfekt cirkel af dejen med i metaludstikker eller et glas.
  9. Læg gyoza dejen i lag og drys med mel imellem hvert stykke. Husk at holde dem overdækket af et fugtigt stykke.
  10. GYOZA DIPPING SAUCE: Alt blandes sammen og serveres i små skåle.
  11. GYOZA SVAMPE OG GULERODSFYLD: Rens alt grønt og skær det i grove stykker.
  12. Hak først gulerødder og hvidløg i en minihakker, så svampene, separat.
  13. Varm en pande op med 2 spsk. olivenolie og sautér gulerødder, hvidløg og svampe af i 6-7 minutter. Smag til med salt og frisk koriander.
  14. SAMLING & SERVERING: Læg et gyoza skind på et skærebræt, placer en tsk. fuld fyld på midten og pensel den ene halvdel af skindet i kanten med vand.
  15. Luk Gyozaen som en plisseret nederdel – ved at folde kanten af dejen sammen ved at lave små overlapninger.
  16. Når alle gyozaer er foldet, lægges de på en kold slip-let pande med olivenolie og ½ dl. Vand
  17. Læg låg på og tænd for varmen på 8/10 (mellemhøj) og lad gyozerne dampe op og blive sprøde i bunden.
  18. Server straks de friskstegte gyoza med dipping sauce.
  19. Gyoza kan nemt fryses, så lav mange når du nu er i gang.