Stegte majs med sprød polenta

16x9
Stegte majs med sprød polenta Foto: TV 2
Grad
Svær
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. POLENTA-TOAST: Vand, olie, instant polenta og salt vejes af og blendes i en kraftig blender.
  2. Varm en pande (ca. 18 cm. I diameter) op med olie, når olien er varm hældes den fra panden, som sættes tilbage på varmen.
  3. Ca. 6 cl. af massen hældes på panden, det er vigtigt at panden er meget varm.
  4. Når toasten begynder at tage farve, kan det være en fordel at løfte den lidt med en lille palet, så den ikke bliver brændt.
  5. Når den er gylden over det hele, tages den af panden og lægges på et stykke fedtsugende papir.
  6. Tør panden af med et stykke papir og lav tre toast mere. Det kan godt kræve nogle forsøg.
  7. CHILIMAYO: Mayonnaisen kan enten piskes i hånden eller ved brug af en stavblender og en cylinderformet beholder.
  8. Æggeblommer, dijonsennep, æbleeddike og piment d’espelette piskes luftigt, smagsneutral olie tilsættes i en tynd stråle under konstant piskning.
  9. Fortsæt med at piske olie i indtil mayonnaisen har fået en fast konsistens.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. MAJS: Bladene fjernes og majsene skæres fra kolben.
  12. Bladene fjernes og majsene skæres fra kolben.
  13. Når panden er rygende varm, steges majsene til de bliver let brændte.
  14. Del evt. majsene op og steg ad flere omgange, så varmen på panden ikke sænkes under stegning.
  15. Smages til med friskpresset limesaft og salt.
  16. ANRETNING: Find fire flade tallerkener frem og start med at lægge en skefuld chilimayo på midten af hver tallerken.
  17. Fordel de stegte majs henover mayonnaisen på hver tallerken og riv Vesterhavsost og drys lidt piment d’espelette på majsene.
  18. Læg en toast på toppen.